Szolgáltatás

Termékdíj ügyintézés

A környezeti károk enyhítésére bizonyos termékek (akkumulátorok, elektromos és elektronikai berendezések, kenőanyagok, reklámhordozó papírok, csomagolóeszközök, csomagolószerek) esetében termékdíjhoz kapcsolódó kötelezettség keletkezhet egy adott vállalkozásnál. Az elmúlt években jelentősen változott a termékdíj-kötelezettek köre. Jellemzően az első belföldi forgalomba hozó, vagy az első felhasználó tesz eleget bevallási, vagy befizetési kötelezettségének. A gyakorlatban a vállalkozások nagy többsége szembesül olyan gazdasági eseménnyel, amikor külföldről, akár az unió országaiból, akár harmadik országból szállíttat alapanyagot, alkatrészt, árut. Ebben az esetben keletkezik termékdíj fizetési kötelezettsége a csomagoló eszközök területén is, illetve a rendelt áru vonatkozásában is, tekintve, hogy a termék becsomagolt állapotban kerül az országba, itt keletkezik a csomagolásból hulladék. Cégünk specializálódott erre a területre, figyelemmel kísértük a törvényi változásokat, előadásokon, tanfolyamokon vettünk részt a témával kapcsolatban.

Vámhatóságnak teljesítendő adatszolgáltatások: jövedéki adó, fémkereskedelmi engedélyeztetési eljárás lebonyolítása

Új szabályozás szerint, aki fémhulladékot gyűjt be, akár természetes személyektől, akár jogi személyektől, a vámhatóságnál engedélyeztetési eljárásra kötelezett. Ez az eljárás viszonylag hosszadalmas, és sok összetevője van. A megszerzett engedély után napi adatszolgáltatási kötelezettsége, illetve havi bevallási kötelezettsége van a fémkereskedő vállalkozónak. Ez jelentős adminisztrációs terhet jelent a vállalkozás számára, amelyben irodánknak gyakorlata és tapasztalata van.

Könyvvezetés, adótanácsadás, bérszámfejtés

A cég fő tevékenysége, egyben a legkorábban kezdett szolgáltatás. Egyszeres, és kettős könyvvezetés, igény szerint a kapcsolódó bérszámfejtési (Társadalombiztosítási kifizető hely számára is) tevékenységgel. Teljes képviselet az adóhatóság, nyugdíjbiztosítás, egészségbiztosítás, önkormányzati adóhatóság, vámhatóság előtt. Modern, a legfejlettebb technikával felszerelt, irodaházunkban, a jelen üzleti élet kihívásainak eleget téve, a legkonzervatívabb, régi üzleti értékrenddel, eleganciával, diszkrécióval, odaadással állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Üzleti partner közvetítés, gazdasági tanácsadás, beruházás bonyolítása

Szerves része a cég működésének, de soha nem volt és nem lesz egy elkülönült feladatkör, hiszen a mindennapok sokrétűségéből nőtte ki magát, és napi szintű kapcsolatrendszerre épül.Eleinte a könyvelőiroda ügyfeleit irányítottuk egymáshoz a megtermelt készletek értékesítése, és végzett szolgáltatások igénybevétel céljából. Majd a későbbiekben, a közvetlen térségünkben és mára már országos és nemzetközi szinten tudjuk ajánlani egymásnak azon a cégek készleteit és szolgáltatásait, amelyekkel az eltelt évek alatt közvetlen vagy közvetett kapcsolatba kerültünk.

MUNKAERŐ KÖZVETÍTÉS – FEJVADÁSZAT

Észak-Magyarországon az elmúlt esztendőkben a vállalkozók-munkaadók oldaláról felmerült legnagyobb probléma a képzett munkaerő hiánya volt. Ez minden gazdasági ágazatra elmondható, hiszen ugyanúgy hiány van hegesztőből, lakatosból, vízvezeték szerelőből, kőművesből, festőből, mint ápolóból, pincérből, mezőgazdászból, takarítónőből. Ennek okán külföldi partnerirodáinkat is bevonva a feladatba (München, Kassa, Beregszász, Marosvásárhely) létrehoztunk egy kezdetben közel 400 fős munkavállalói adatbázist, amely azóta folyamatosan bővül. Ezen adatbázisban megjelenő munkavállalókat tudjuk ajánlani azoknak a belföldi és külföldi cégeknek, akik irodánkra bízzák a megfelelő munkaerő felkutatását.